6.07.2008

PER L'ESCOLA PÚBLICA


Ahir en el diari El País hi havia un article de Soledad Gallego-Díaz del que recomano la seva lectura ja que sota el títol “Asuntos por lo que votamos” hi ha una defensa de l’escola pública i del paper de les administracions educatives, tant del govern de l’Estat espanyol com el de les Comunitats autònomes.

La primera alerta, és que en cap cas es pot permetre que sigui l’escola pública la que atengui els col·lectius més marginals, o aquells alumnes que no vol escolaritzar l’escola concertada, ja que posaria en entredit el seu futur, i, al meu veure, la cohesió social.

I la segona alerta, i a la que hi posa més èmfasi, és el perill, per via directa o indirecta, a la privatització dels centres públics educatius.

Coincideixo plenament amb aquests dos reptes, que són també els que desenvolupa el Colectivo Lorenzo Luzuriaga en el document de debat: Per l’escola pública” que cita també en l’article Soledad Gallego-Díaz, i, que la segona part contempla un anàlisi de l’educació a la CCAA de Madrid.

Des de Catalunya, implícita o explícitament, treballem pels mateixos objectius. En la primera alerta són moltes les veus, i des de fa anys, que clamem la necessitat d’un equilibri amb l’escolarització d’alumnes amb necessitats de suport específic entre totes les escoles gestionades amb fons públics. Esperem que la futura llei d’educació amb un redactat simple i concret trobi el camí per fer complir aquest objectiu, o el seu incompliment comporti la pèrdua dels diners públics.

I, per la segona alerta, des de Catalunya ens hi hem de posar a treballar tots i totes les que volem una educació pública de qualitat, des dels més petits, i una formació al llarg de la vida.

És en l’educació infantil de 0 a 3 anys que des dels ajuntaments, de forma voluntària o involuntària, s’ha anat privatitzant les escoles infantils de titularitat pública, i en masses ocasions amb resultats negatius per l’infant i per les professionals que hi treballen. No ha estat aquest un bon model i és en la futura llei que necessitem reconduir la situació i evitar que es puguin donar casos semblants a educació infantil o altres nivells de l’educació i formació de les persones.

3 comentarios:

david santos dijo...

EURO 2008

SPAIN Felicitaciónes!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Benvolgut/da,

Avui s’ha aprovat la “Directiva del retorno, també coneguda com Directiva de la Vergonya. Entre altres coses, amb aquesta directiva es pot retenir a una persona durant 3 anys per haver creuat una frontera. La gran majoria de parlamentaris socialistes europeus hi ha votat en contra. En canvi, tots els diputats del PSOE menys dos hi ha votat a favor. Com a votant socialista m’agradaria saber la seva posició al respecte i, en cas que hi estigui en contra, quines han estat les seves actuacions per fer sentir i defensar la seva posició dins del partit socialista.

Cordialment,

Jordi Martinez

Assumpta Baig dijo...

Jordi, personalment també he sentit tristesa per l'aprovació d'aquesta directiva i per la posició dels socialistes que no comparteixo i que treballaré perque la seva aplicació no sigui en els termes durs i extrems. Comparteixo amb Obiols i Borrell el seu vot desfavorable.
Cordialment.
M.Assumpta