2.19.2007

HOMENATGES A MARTA MATA

Ja és hora! D'un temps ençà em neguitejava pensant que teníem un deute amb la Marta i ara em neguiteja pensar si estarem a l'alçada del que es mereix.
Dissabte 3 de març li organitzem des de la Fundació Àngels Garriga de Mata, la fundació que ella va crear i que dedicà a la seva mare. És a dos quarts de dotze del migdia a la casa de Can Mata de Saifores i preveiem que tingui una durada de dues hores per aquells i aquelles que vulguin conèixer la casa. Ho hem organitzat amb una explicació de la visió del Penedés des del terrat de la casa (a la Marta li encantava explicar-ho en totes les visites que tenia) i a continuació, tal com feia ella, portar-los cap a la Biblioteca Curtó, nom literari de Saifores. La biblioteca està repartida en vàries estàncies de la casa però ja té una extensió de 200 m. quadrats.
A continuació, aproximadament cap a dos quarts d'una començarà l'acte amb un esquetx preparat per Marduix, una glossa del pensament de la Marta, breus parlaments i clourà l'acte una coral.
És una acte obert a totes les persones que es vulguin sumar a homenatjar una persona que va dedicar la seva vida a l'educació, principalment dels més petits, a treballar per l'escola pública, catalana i arrelada al seu entorn des del món pedagògic i del polític i sempre que podia des d'El Penedés.

Un altre homenatge és el que es prepara pel 14 d'Abril a Les Drassanes de Barcelona. Un altre dia us en faré cinc cèntims però avui es per convidar-vos a Saifores el proper 3 de març

1 comentario:

Maribel Illescas i Sánchez dijo...

Vaig quedar impressionada el dia que va venir a participar en una xerrada-col•loqui a Arenys. El seu missatge envoltat en un discurs clar, va seduir a tots els que hi érem copsant tota la nostre atenció, durant tota l’estona. Ningú estossegà, ni s’aixecà, ni...,bé va ser fantàstic. Varem fer un petit recordatori a la nostre web. Prenc nota pel proper esdeveniment del mes d’abril i faré difusió a l’Ass. de Dones per la Igualtat de la meva vila. Una abraçada ben forta. Fins aviat. Maribel.
http://socialistes.org/ambit/arenysdemar/Noticies/Noticies_Internes/view.asp?id=148851&indexable=True