1.03.2008

L'ESGLÈSIA I LA FAMÍLIA


ANY NOU, VIDA NOVA ens diu la dita, i, personalment intentaré fer-ho en els comentaris al blog.

He passat uns dies desconectada dels diaris i al fer-ho m’ha semblat que havia tornat a uns anys enrera quan, una part de l’esglèsia, les autoritats, recolzaven la dreta del moment, el franquisme, mentre una altra part acollien en les parroquies l’escoltisme, els moïments jovenils i fins alguns grups d’oposició al règim establert.

Sorprenent que després de 30 anys de democràcia i d’una transició gairebé modèlica sigui l’esglèsia, novament les autoritats, la que amb manifestacions i prèdiques ens vulgui imposar un únic model de família, i ho faci, sense cap mena de respecte per les altres opcions.

La meva indignació, és que sigui la jerarquia de l’esglèsia catòlica, des d’una visió exclusiva de família, o servint interessos de la dreta més “carca”, la que provoqui reaccions més radicals i, molt més, quan l’actual govern socialista ha sapigut donar resposta, i drets, a tots els models de família, com a projecte de vida en comú des del respecte mutu.

2 comentarios:

Mª Dolors Renau i Manen t dijo...

Ai, Assumpta, jo no he estat fora i tinc la mateixa sensacio d' haver retrocedit cinquanta anys amb aquests bisbes. I tant sols ens faltava aquesta questio dels avortaments que tu planteges. Em sembla que tot plegat es una mica trist i desencoratjador. Inclus a les velles roqueres com a mi,- i a tu- ens crea desànim.
A veure si , almenys la questio del avortament, que tants mals evitaria si es fes bé, pot veure la llum la propera legislatura.
Que passis bons reis. Sense carbó.

Daniel García Peris dijo...

Hola M. Assumpta,

T'hi he afegit al llistat d'enllaços de blocs i blocaires del Penedès que pots trobar a http://www.danielgarciaperis.cat/2008/01/12/la-penedesfera-llistat-de-blocs-i-blocaires-del-penedes.

T'agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera facis un link del teu bloc cap a aquest llistat.

Gràcies!