5.31.2006

REFERENDUM : 18 dies

“El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest matí que “ningú com el president Maragall ha posat per davant de tot l´interès del país” i ha recordat que el cessament dels consellers d´ERC es va fer pensant que “el Govern havia d’encarar el referèndum sobre el nou Estatut amb un criteri homogeni” i “sense aturar-se en cap consideració de conveniència personal o partidista”.

Iceta ha recordat als membres de la Comissió parlamentaria davant la que compareixia el president, que per Maragall “hagués estat més còmode dir que l´Estatut era obra del Parlament i no havia de comportar necessàriament la unanimitat del Govern”, i ha afirmat que el fet que el president decidís prescindir del suport d´ERC després que aquest partit optés pel No a l´Estatut demostra que “la Presidència de la Generalitat ha sabut en tot moment exercir la seva responsabilitat amb un altíssim sentit institucional” .

El Grup Socialista, mitjançant el portaveu Miquel Iceta, recolzava la decisió del President Maragall de retirar els Consellers i Conselleres d’ERC del govern de la Generalitat de Catalunya, ja que la decisió d’ERC de votar NO posa en dificultats l’Estatut i a continuació el Govern de Catalunya, i, el President vol pel futur de Catalunya una victòria esclatant del SI en el Referèndum.

Com és possible que ahir el diputat Puigcercós d’ERC reconegués en el debate de la Nación que el nou Estatut és millor que el de l’any 79, i en canvi proposin votar NO. ERC ha d’explicar als catalans i catalanes quan i amb qui aprovarà l’estatut que vol si vota NO a aquest important avenç.

Em pregunto qui gestionaria un hipòteticl NO en el Referèndum. El No ens diuen que té diferents matisos, però, el cert és que, tots els vots negatius sumaran en contra de l’avenç de la identitat nacional, de l’autogovern i del millor finançament que aquest nou Estatut suposa.

No aprovar l’Estatut posa a Catalunya en la via morta de les autonomies, ens situa en un carreró sense sortida que no vol el president Maragall, que no volem els socialistes i crec interpretar que no volen molts catalans i catalanes.

No hay comentarios: