6.01.2006

REFERENDUM : 17 dies


Aquesta nit, just en el canvi de dia, (0 hores) s’inicia la campanya pel Referèndum de l’Estatut , deixarem enrere el nostre eslògan de precampanya (que avui adjunto) i donarem pas al nou que suposo que demà ja podré adjuntar.
El més sorprenent però d’aquesta campanya és que a la Generalitat no se li permeti en la campanya institucional estimular la participació, i que aquesta es limiti a informar del dia de votació i dels tràmits pel vot per correu.
Un dels valors democràtics és la participació de la ciutadania en la política del dia a dia però la gran festa democràtica és la participació en una consulta o en unes eleccions. En alguns països és fins hi tot un dret obligatori que es penalitza quan no s’exerceix.
Nosaltres sortosament tenim des de la democràcia el dret que podem exercir lliurement però resulta difícil d’interpretar que un dret democràtic no es pugui fomentar des de les campanyes institucionals. Alguna cosa no haurem fet prou bé que haurem de canviar per a properes consultes.

També resulta sorprenent que ERC vulgui interposar recurs a la Junta Electoral Central perquè els consellers del PSC demanin el SI a l’Estatut de Catalunya, quan ells en el darrer referèndum per a la Constitució Europea van omplir les cartelleres amb les fotos dels seus Consellers demanant el NO. Una mica més de coherència els hi demano amb gran respecte.

No hay comentarios: