12.19.2006

PARITAT???


Aquest matí hem passat, pur formalisme, el "hearing" per avaluar la idioneitat dels senadors/res de designació autonòmica. A Catalunya ens en corresponen set, i, novament som sis senadors i una senadora. En la meva intervenció he lamentat que sols el grup socialista hagi pensat en la paritat, i, en la meva intervenció a la premsa he reivindicat que quan els partits o grups parlamentaris han de designar una sola persona també pot recaure en una dona, ja que darrerament aquesta és l'excusa que més escoltem per nomenar sols homes.
El senat d'Espanya està desequilibrat en la proporció d'homes i dones ja que de 259 persones que en formem part, sols 61 som senadores.
La representació paritaria sols serà possible quan tinguem voluntat de cumpliment homes i dones, i, de cap de les maneres pot solament ser la reivindicació de les dones.

1 comentario:

Anónimo dijo...

L’empresa pública Forestal Catalana està fent selecció de personal per treballar al Centre de Fauna de vallcalent, que pertany al Departament de Medi Ambient de la Generalitat. En aquesta selecció, volen contractar a gent de fora de Catalunya, als que no els han demanat ni tan sols tenir CONEIXEMENTS DE CATALÀ. O sigui que en un centre públic de la Generalitat de Catalunya hi treballarà gent que no sap parlar en català, en quin idioma atendran les trucades externes? Senyors, si el propi govern no protegeix el català, em poden dir qui ho farà? Crec que des d’Esquerra Republicana haurien de fer alguna cosa per aturar aquesta selecció de personal que s’està duent a terme, encara hi son a temps abans que s’atempti de nou contra la llengua, però del mateix Govern. Què passa, que a Catalunya no hi ha gent preparada que el han d’anar a buscar a Madrid?