3.01.2008


El Partit Popular, i el seu líder Mariano Rajoy, van vinculant inseguretat ciutadana i immigració fins a uns límits tant perillosos que arriben a transmetre un missatge xenòfob i racista. Ho fan en fins electorals per guanyar vots; però cal dir que juguen en foc, perquè malauradament el missatge queda, i posa en perill la cohesió social.

Així ho va expressar, Mariano Rajoy, en un míting a Canàries:

“Quiero orden, control, ley, integración y que los derechos de los españoles no se vean perjudicados por los derechos de todos los demás. No puede entrar todo el mundo que quiera sin control, porque no cabemos” (EL PAÍS, 28.02.08)

Apart del missatge racista i xenòfob hi ha falsedat en el discurs, perquè no és cert que immigració i inseguretat siguin un binomi real estadísticament, i tampoc és cert que quan manava el PP practiques la política de “mano dura” que ara reivindica.

Al nostre país viuen molts immigrants que treballen, paguen impostos, cotitzen a la Seguretat Social, volen i desitgen integrar-se, i contribueixen al creixement i desenvolupament de l’economia espanyola.

Cal conèixer que gràcies als immigrants que viuen i treballen a Espanya cobrim les pensions de més d’un milió de persones.

Els socialistes volem en matèria d’immigració avançar en dos principis que garanteixin la convivència:

  • La igualtat plena en drets i deures per a tots els residents regulars a Espanya, nacionals i estrangers.
  • El respecte al marc de convivència que legalment ens dotem, començant per la Constitució i l’Estatut a Catalunya, dels que en sorgeixen lleis, normes, principis i valors.

I, fidels a aquests principis, apostem per una immigració ordenada en el marc de la legalitat, i un reforç efectiu en els controls i mecanismes de lluita contra la immigració clandestina.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Attention!