2.29.2008

PROU VIOLÈNCIA DE GÈNERE


Aquesta setmana ha estat molt negativa i tràgica per a les dones, ja que la violència de gènere ens ha mostrat la cara més lletja, ja que en 24 hores quatre dones han mort a mans de les seves parelles. Aquest fets terribles ens recorden la magnitud i el perill que per a les vides de les dones comporta aquesta xacra social.

Disset, ja en portem des del començament any, aquests fets demostren la necessitat d’instruments públics potents per fer front a la violència de gènere, una violència contra les dones que és persistent en el temps i transversal a tota la societat.

Tenim una llei integral contra la violència de gènere referent a tot el món, però hem de posar el màxim esforç perquè cal acabar de desplegar totes les mesures recollides en aquesta llei. Cal aplicar la llei amb rotunditat, cal que totes les administracions donin prioritat a la lluita contra la violència de gènere.

Aquestes són, resumides, les mesures que el govern socialista ha fer durant la legislatura que acabem.

  • La primera llei del Govern de Zapatero ha estat la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

  • Creació de la Delegació Especial del Govern contra la Violència sobre la Dona.

  • Creació de Jutjats especialitzats i compatibles.

  • Endurir les penes als agressors per maltractament de gènere i transformar en delicte les coaccions i amenaces lleus a la dona víctima

  • Nomenament de fiscals especialitzats i d'una Fiscal de Sala contra la Violència sobre la Dona.

  • Creació de l'Observatori Estatal contra la Violència de Gènere.

  • Creació d'un registre central per a la protecció de les víctimes.

  • Posada en marxa del nombre de telèfon 016 gratuït, que no deixa petjada en la factura i és d'atenció permanent.

Malgrat el treball fet, segur que no és suficient, i que hem de continuar treballant, i modificar la llei per adequar-la. A finals del mes de juny la vicepresidenta ens va convocar a les portantveus dels grups polítics per treballar-hi però el final de legislatura no ens va permetre d’avançar.

Aquesta setmana Zapatero s’ha compromès, si guanya les eleccions, convocarà una conferència de presidents autonòmics per abordar i desenvolupar el Pla Nacional de Sensibilització i Prevenció per reduir i eradicar la violència de gènere.

Con la Ley Integral, las mujeres están más protegidas ante la violencia de género, aunque los malditos asesinos sigan humillándonos con el horror de sus muertes, José Luís Rodríguez Zapatero (Debate sobre del Estado de la Nación 2006).

2 comentarios:

Anónimo dijo...

La violència és terrible,
Et recomano el vídeo que roda per internet:
¿Quién en quién en igualdad?
refleja muy bien quien ha apostado por la iguladad y quien no.

Anónimo dijo...

La violència és terrible,
Et recomano el vídeo que roda per internet:
¿Quién en quién en igualdad?
refleja muy bien quien ha apostado por la iguladad y quien no.