4.22.2010

MENOS CUENTOS CHINOS Y MÁS CUENTOS SEXISTAS


"Menos cuentos chinos y más cuentos sexistas" és una campanya que aquests dies està d'actualitat degut a la presentació d'uns materials didàctics del sindicat FETE-UGT anomenats "Educando en igualdad" que ha elaborat dins el conveni marc de col·laboració amb el Ministeri d'Igualtat i el Instituto de la Mujer (ho poso en castellà per tal de no crear cap tipus de confusió)i que la dreta,amb el seu estil més "aguirrista" (d'Esperanza Aguirre) intenta ridiculitzar a la ministra d'igualtat amb frases com "la ministra no dejará explicar La Caperucita Roja, la Cenicienta o la Blancanieves y los siete enanitos".

La polémica, per part d'algunes, s'ha centrat en si s'està a favor dels contes clàssics i/o si aquests es poden modificar per introduir-hi aspectes sublimina'ls (valors ocults)d'igualtat entre gèneres. Polémica bastant absurda ja que als nens i nenes els hi agraden tant els contes, i és tant i tant important explica'ls-hi, que ho podem fer de les dues maneres: el clássic i el modificat i que ells (que són més llestos del que ens pensem ) en treguin les seves conclusions.

Personalment m'adhereixo a la campanya "menos cuentos chinos y más cuentos sexistas" perquè els contes han sigut sols el mitjà per questionar la feina que està fent el ministeri d'igualtat i personalitzar en la ministra Bibiana Aído, sense donar-se compte que atacant a ella, ho fan totes les persones (i dic persones i no dones) que treballem per una societat on els valors de la igualtat siguin una realitat.

En aquest marc he entrat una moció per debatre en el ple del Senat de la propera setmana amb aquest text:

"Prioritzar l'elaboració de materials didàctics, i de bones pràctiques educatives, que ajudin, a nens i nenes i joves, a formar-se en valors i actituds no sexistes, que permeti una elecció professional i vital de manera lliure i no estereotipada".

4 comentarios:

Anna GONZÁLEZ BATLLE dijo...

Assumpta, ja ens explicaràs com va el debat de la moció que ens informes que entraràs al Senat

Et dono l'enllaç a l'article que he escrit sobre la campanya EDUCANT en IGUALTAT i la reacció de la caverna.
EDUQUEM EN LLIBERTAT per un món més just

victor trujillo dijo...

Estimada Assumpta

Te doy la enhorabuena por el seguimiento que haces a tu blog, algo que difícilmente se suele ver entre nuestra clase política que olvida fácilmente que los ciudadanos necesitamos esta información del día a día para cononoceros mejor y en última instancia elegir gobernantes en consecuencia.

Me llamo Victor Trujillo, y soy coordinador de la página www.blogpolitico.net, una pagina que reune los blogs de políticos españoles más importantes entre los cuales se encuentra el suyo.
Quería, sin más, darte mi enhorabuena por ser uno de los políticos pioneros en esto de los blogs y, si le gusta nuestra web blogpolitico.net, le sugiero que añada un enlace en su blog.

Gracias por tu atención,
Victor Trujillo

Saludos!

genuinecreditrecovery dijo...

I've seen this movie and it was so cute and the seven dwarfs are pretty much funny. My little cousins really love snow white.

Chris Rempel
Webmaster, ActuallyRank.com
Xtreme Profit Robot

Anónimo dijo...

creeltIncotte xaikalitag creereusa [url=http://uillumaror.com]iziananatt[/url] incidehib http://gusannghor.com Duperorgo