4.21.2006

MATADEPERA CIUTAT EDUCADORA



En la meva estada al vostre poble per a participar en un debat obert, “Com volem que sigui l’EDUCACIÓ a Matadepera”, vaig copsar, amb satisfacció, que els matadeperencs que hi participaren treballen, i s’inquieten, per cercar la qualitat de l’educació, i els valors educatius en el seu concepte més ampli, i, igual d’ampli pel que fa a l’edat, des del naixement fins als 18 anys i al llarg de tota la vida.
Durant el debat varem diferenciar l’educació com a ciutadà i ciutadana que participa democràticament en la societat, de l’aprenentatge o ensenyament de continguts pròpiament acadèmics. La societat del coneixement ens demana cada dia ampliar els nostres sabers i coneixements però també ens exigeix ser cada cop més ciutadans, homes i dones, responsables i partícips del nostre futur.
L’educació l’hem de practicar i gestionar per fer ciutadans i no súbdits, i, per això ens cal educar i no sols instruir.
L’educació és un dret i un bé públic que ens permet assegurar la igualtat d’oportunitats i el progrés social, i ara, amb l’arribada de la immigració, també ens permet treballar per la cohesió social.
L’escola, és i ha de ser, el nucli de convivència de totes les persones, i, per fer-ho és necessari una escola, o institució educativa, pròxima, es dir arrelada a la comunitat local, acollidora i integradora de tothom, sense cap exclusió, i oberta al món.
Necessitem una escola que cerca les complicitats amb tots els agents educatius, des de la família, als mitjans de comunicació i tecnologies de la informació, a l’associacionisme educatiu (centres d’esplai o agrupaments escoltes) i amb l’administració, local i autonòmica, per a crear espais i propostes culturals i formatives en la ciutat que ens facin, a tots i totes, persones mes felices.

M.Assumpta Baig i Torras
Diputada al Parlament de Catalunya
en el Grup Socialista
i Senadora

Article per la Gaseta de Matadepera

No hay comentarios: