2.08.2010

No sempre hi ha encerts


En el dia a dia, vivim situacions, per sort no massa sovint, que el nostre primer pensament és que preferim oblidar-les.
La setmana passada, des d’una visió de política i economia, és un cas del que penses que millor oblidar-la; però vaig escoltar al Secretari General de la UGT, en Cándido Méndez, que deia “Es una semana para olvidar los ciudadanos pero que no debe olvidar el gobierno” i vaig donar-li la raó.
Els ciutadans hem d’intentar oblidar, perqué a la vida no tot són encerts, i possiblement el govern es va explicar malament en el per què va fer una proposta nova per a les jubilacions, en el com es pensa treballar, com a proposta que encara és, i en el per a qui la realitza ja que és important fer-ho amb el temps suficient perquè en el futur no afecti als pensionistes ni l’economia. És un govern, com a mínim agosarat, de plantejar-ho durant una crisi econòmica global, que a més per la crisi immobiliària té un accent més greu a Espanya.
I si aquesta era ja una situació delicada li hem d’afegir les desafortunades comparacions de la nostra economia amb la de Grècia, que passa per un moment bastant més crític que el nostre.
I, el govern no l’ha d’oblidar perquè el pitjor que pot passar en democràcia és perdre la confiança de la ciutadania per no haver preparat suficientment els temes o per no portar una línea de treball cohesionada com a govern.
La ciutadania ens demana a les persones que ens dediquem a la política, i molt més al govern, treballar amb rigor, en cohesió, i explicar-nos amb argumentacions prou sòlides perquè no tinguem de rectificar al cap d’unes hores.
I, si aquesta és una picada a l’esquena al govern , no d’aprovació sinó al contrari d’avís d’una actuació que no ha agradat i que no s’hauria de repetir, l’oposició es mereix no sols una picada, sinó una bona repicada, ja que es queixa quan no hi ha propostes, es carrega quan el govern les fa, i resulta que ells, ni el Sr. Rajoy (PP) a nivell d’Estat ni el Sr. Mas (Ciu) a Catalunya posen sobre la taula altres propostes alternatives.

No hay comentarios: