5.21.2009

Gràcies TV3

Aquesta mitjanit arranca la campanya electoral, i en els partits polítics estem ja preparant-la. A Vilanova i la Geltrú, els socialistes ens trobàrem a les 9 del vespre per sopar i distreure’ns tots junts, ja que sinó ens podria vèncer la son, per anar a les 23’55 davant la cartellera del capdamunt de la Rambla a enganxar el primer cartell electoral.

Aquest és un acte que forma part de la litúrgia electoral, ja que la ciutadania se n’assabentarà de que ha començat la campanya per les eleccions europees quan escolti el locutor o locutora de torn, de TV3 i/o de Catalunya Ràdio, amb aquella cantarella contrària als blocs electorals que limiten el temps i l’ordre de les informacions, no per un criteri professional sinó polític. M’acabo d’assabentar que han anunciat una vaga parcial, desconec si per substituir la cantarella o com un medi més de forçar una solució.

Avui però no vull entrar en el debat de si vulnera o no la llibertat d’expressió dels periodistes i quin ha de ser el paper dels mitjans de comunicació respecte als partits polítics, ni qüestiono la mesura, ja que crec que en un sistema democràtic totes les opcions són vàlides i respectables. Avui sols ho he comentat com el sistema més cert de que TV3 aconseguirà fer arribar aquesta informació a tots els ciutadans, de totes les edats i sexes, que l’esforç voluntari dels companys i companyes que ens trobarem fins més enllà de les 12.

No hay comentarios: