5.04.2009

VISITA AL CONSELL D'EUROPA


Just a l’acabar el ple del senat una delegació de l’Entesa Catalana de Progrés marxarem cap a Estrasburg per a visitar la seu del Consell d’Europa i assistir a l’assemblea Parlamentària del Consell, en la que el dimecres a la tarda hi participà el President del govern, José Luis Rodríguez Zapatero i dijous el Ministre d’Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, que aquest semestre ha ostentat la presidència de torn del Comitè de Ministres del Consell d’Europa. La seva intervenció i les preguntes que li formulàren les seguírem des de la tribuna dels visitants.

La delegació encapçalada pel portaveu Carles Bonet la formàvem, tal com es veu en la foto, les senadores Maite Arqué (per Barcelona), Pepa Celaya (per Girona), Maria Burgués (per Lleida) i jo mateixa, senadora autonòmica igual com el senador Joan Josep Nuet, i en Josep M. Esquerda (senador per Lleida). La visita ens feia molta il•lusió ja que ens l’havia preparat el company de grup, senador per Girona, en Lluís M. de Puig, que durant dos anys va ser elegit com a president de l’Assemblea del Consell d’Europa.

El Consell d’Europa, l’organització política intergovernamental més antiga, ja que va ser creada l’any 1949, acull en aquest moment representació parlamentaria de 47 democràcies pluralistes europees i compta amb representació de 5 observadors (Canadà, Estats Units, Japó, Mèxic i la Santa Seu).

Els seus objectius entre altres són la consolidació de l’estabilitat democràtica d’Europa, protegir els drets humans, promoure la cohesió social i els drets socials, i desenvolupar identitat cultural europea posant atenció a l’educació.

La seva estructura és un òrgan de deliberació, l’Assemblea Parlamentària, una instancia decisòria, el Comitè de Ministres (integrat pels ministres d’assumptes exteriors), el Congrés de Poders Locals i Regionals, el Tribunal Europeu de Drets Humans, el Secretari General i la Secretaria del Consell d’Europa.

Per a més informació és pot connectar amb http://www.coe.int

No hay comentarios: