5.13.2009

A LA TAREA !


Aquest final “A la tarea” es dir, “a treballar”, és com ha tancat el debat de l’estat de la nació el president del govern. Un debat caracteritzat per presentar mesures per pal•liar la crisi i trobar un nou model de creixement econòmic, un debat de present i de futur. Malauradament, no tots els que hi han intervingut ho han volgut així, i s’ha parlat de molts altres temes, principalment dels que interessen a cada CCAA, des del finançament i traspàs de rodalies en el cas de Catalunya, al pacte de PSOE i PP al País Basc, les infraestructures galegues, els aturats i la immigració de Canàries.

En Rodríguez Zapatero ha insistit, en més d’una ocasió, de la necessitat i de la seva voluntat política de canviar el sector productiu per aconseguir un nou model de creixement econòmic per Espanya, i que aquest ha de venir de la mà de l’educació, la formació i la inversió en I+D+i per preparar-nos pel futur.

Els grans trets com objectius en l’educació, que ha dit que impulsaria el nou ministre, seria en primer lloc aconseguir un pacte social de l’educació, i juntament amb les CCAA treballaria per reduir el nombre d’escolars que abandonen els seus estudis, aconseguir pel 2012 places d’educació infantil de 0 a 3 anys per tothom dins el plan Educa3 i concloure la reforma de la Formació Professional. Oidà! la feinada que hi ha per avançar en aquests temes.

Avui però del que més es parla, en el camp educatiu, és la mesura que va proposar pel proper curs: tots els alumnes de 5é de primària, de centres públics i concertats, reverien un ordinador portàtil.

Sempre en el camp educatiu hi ha d’haver aspectes que ens distreuen del debat important, en aquest cas serà l’ordinador (qui el paga, quin sistema operatiu, quina marca...) del debat real: quin ha de ser el seu paper en l’educació (dins i fora de l’escola) i quins programes hi haurà, i ... hem de fer classe com a començament del segle XX amb eines del segle XXI, i... moltes coses més que ens hem de plantejar en la societat del coneixement.

A treballar! ens ha dit el president i té raó perquè feina n’hi ha molta per preparar la ciutadania pels canvis en el sector productiu amb unes empreses i/o autoempreses amb llocs de treball molt més qualificats, amb compromís ciutadà per a col•laborar en els temes públics i col•lectius i amb coresponsabilitat en la feina familiar perquè dones i homes puguin conciliar la seva vida personal, familiar i laboral.

No hay comentarios: