2.22.2008

Enganxada primer cartell



A mitja nit, inici de la campanya, i, com marca el protocol, primera enganxada de cartell i primeres declaracions d’en Sixte Moral, el candidat de la comarca, a Canal Blau TV. Actes simbòlics en aquest moment, però que avui encara ens serveixen, principalment en les ciutats, per donar el tret de sortida a la campanya. No tardarem gaire temps en substituir-los per alguna altra activitat que no ens comporti anar dormir tant tard.

L’avantatge d’entrar en campanya es que ja hi veiem el final i comença el compte enrere fins el dia 9 de març, i, molt més en una pre-campanya tant llarga i crispada com la que hem viscut. I, no oblidem que així ha estat tota la legislatura, ja que el PP sense acceptar el resultats de les darreres eleccions legislatives, ha anat crispant i tensant l’ambient polític fins a cotes inimaginables, amb manca d’educació i falta de respecte democràtic.

Aquest matí a la ràdio, mentre anava cap El Vendrell, escoltava una tertúlia de la importància dels assessors i orientadors de campanyes mediàtiques per arribar a la gent del carrer i als votants de les opcions polítiques. Un comentarista s’estranyava de l’excessiu protagonisme que el PSOE donava a Zapatero, ja que, segons ell, el president ja estava cremat per la seva acció de govern, diferenciant el paper de líder, quan s’ha governat, de quan encara s’està a l’oposició. Ràpidament he recordat les crítiques que escoltàvem durant les campanyes, quan Felipe Gonzalez, era el president de govern, i sols feia campanya els cap de setmana i els dos darrers dies.

Avui tenim acte electoral a Vilanova i la Geltrú amb la Carme Chacón, de ben segur que també aquests tipus d’actes han d’anar canviant, davant la possibilitat de debats dels líders dels dos partits majoritaris en les televisions, que hauríem d’incorporar en normalitat pel futur.

No hay comentarios: