2.27.2008

No és el mateix un GOVERN SOCIALISTA que un govern del PP


Per als nostres pobles i ciutats del Garraf
NO ÉS EL MATEIX
un govern socialista que un govern del PP

"MANIFEST D’ALCALDES, ALCALDESSES I CÀRRECS ELECTES DEL GARRAF"

El proper diumenge 9 de març, les ciutadanes i els ciutadans del nostre territori ens hi juguem molt. La suma dels vots de tots nosaltres pot tenir dos resultats ben diferents: la continuïtat de l’acció de govern socialista, de la mà del president Rodríguez Zapatero, o el retorn a la crispació i els atacs continuats contra Catalunya, de la mà del Partit Popular.
Aquests dies s’ha parlat molt de si hi ha diferència entre aquestes dues opcions: Els alcaldes, alcaldesses i els regidors i regidores del Garraf, volem expressar clar i català que per als nostres pobles i ciutats, no és el mateix Zapatero que Rajoy.

L’acció i la complicitat entre el Govern de Catalunya i el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero ens ha permès, entre d’altres, aconseguir un Estatut que, un cop desenvolupat, ens donarà una capacitat d’autogovern com mai havíem tingut a Catalunya. A això, cal afegir-hi l’acord entre el governs català i espanyol per pal·liar el dèficit històric d’inversions a Catalunya, que garanteix 34.500 milions d’euros per als propers set anys.
Els ciutadans i ciutadanes del nostre territori seran també beneficiaris d’aquests acords, reclamats insistentment des dels nostres municipis. El nostre territori té projectes de gran importància que necessiten d’aquest pacte: el desenvolupament del Tren Orbital, la millora i la redefinició de les Rodalies, la millora dels eixos viaris... Tots ells formen part del Pacte Nacional d’Infraestructures que necessita de la col·laboració del Govern d’Espanya, del Govern de Catalunya i dels municipis perquè pugui ser una realitat.
En contra d’aquesta voluntat, Rajoy ha deixat escrit en el seu programa electoral que el PP està disposat a revocar els 34.500 milions d’euros d’aquest acord. Amb aquesta actitud, el PP deixa clar que, si governa, posarà fre a les expectatives de Catalunya, a allò que els catalans hem decidit i formalitzat amb el nostre Estatut i que té per objectiu millorar els nostres serveis. Per això no és el mateix un govern socialista que un govern del PP.

Però no únicament són les infraestructures allò que ens preocupa com a responsables municipals. També ens preocupen els drets dels nostres ciutadans i ciutadanes i la seva qualitat de vida. En aquests quatre anys hem viscut el major avenç social de les darreres legislatures. S’han aprovat lleis que afavoreixen la igualtat de drets entre homes i dones. S’ha aprovat la llei per fer més fàcil tenir cura de les persones amb dependències. S’ha augmentat notablement el sou mínim interprofessional i les pensions de rendes més baixes.
Contra tota aquesta bateria de mesures per fer un societat més justa i solidària, l’únic que hem sentit com a alternativa del PP, ha estat l’insult, el crit i el soroll per crispar una societat que el que ens demana als polítics és que treballem per millorar-la cada dia.

El govern de Zapatero és també un govern que busca la pau. Un govern que va demostrar saber escoltar el clam de molts ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles i ciutats quan ens vam manifestar en contra de la guerra il·legal a l’Iraq i un govern que ha treballat per buscar la fi de la violència al nostre país.
El govern de Zapatero és un govern que, enfront de la crispació, la confrontació, els boicots i la creació de falsos problemes de convivència lingüística, ha apostat i apostarà per la convivència entre ciutadans i la col·laboració entre els governs dels diferents àmbits del país.
El govern de Zapatero és també un govern que, lluny dels atacs constants contra Catalunya, ha plantejat i plantejarà accions per reconèixer i millorar el nostre autogovern, la gestió pròxima dels problemes i el respecte a la nostra nació. El reconeixement del català a Europa, l’aprovació de l’Estatut, el retorn dels papers de Salamanca, l’acord d’augment de la inversió pública, el traspàs de competències a Catalunya en matèria de treball i immigració, el reconeixement del domini .cat, etc. són exemples prou evidents de la línia que volem que el govern espanyol continuï aplicant a partir del 9 de març.

Per això reivindiquem el vot per als socialistes, perquè no és el mateix el que ofereix el nostre programa per als nostres ciutadans i ciutadanes, que el que ens planteja el PP.
Perquè amb un govern socialista es continuarà donant prioritat a la creació d’ocupació, en els propers quatre anys.
Perquè amb un govern socialista a l’estat Espanyol, seguirem augmentant el salari mínim (l’objectiu immediat és arribar fins als 800 euros mensuals).
Perquè amb un govern socialista s’apujaran 200 euros les pensions mínimes, cosa que és una necessitat urgent per a un sector de la població que havia estat força desprotegit fins l’any 2004.
Perquè amb un govern socialista s’augmentarà el permís de paternitat de dues a quatre setmanes.
Perquè amb un govern socialista s’aprovarà una Llei d’Igualtat de Tracte i contra la Discriminació amb l’objectiu que els delictes que tinguin motivacions racistes, xenòfobes o homòfobes tinguin una regulació més adequada i no quedi cap espai de discriminació entre individus.
Perquè amb un govern socialista 30.000 joves catalans tindran accés a una beca – salari per a estudiar la Formació Professional o el Batxillerat.
Perquè amb un govern socialista s’elevarà la construcció d’habitatge protegit en més de 50.000 habitatges a Catalunya durant tota la legislatura, el que significa triplicar l’esforç en habitatge social sobre la inversió que va fer el govern del PP l’any 2003.
Perquè amb un govern socialista s’arribarà al 0,7 per cent de la Renda Nacional Bàsica en ajuda al desenvolupament.
Perquè amb un govern socialista tenim garanties que desplegarem el nostre Estatut amb tota la seva potència al servei dels catalans.
I com hem vist aquests quatre anys, perquè un govern socialista compleix els seus compromisos per treballar per una societat més justa i solidària.

Certament, NO és el mateix votar Rajoy que Zapatero.
Volem mirar cap endavant amb optimisme, per resoldre els problemes que els ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles i ciutats ens plantegen.
Per això demanem el vot per al PSC. Perquè no és el mateix un govern socialista que un govern del PP.
Sitges, 26 de febrer de 2008

No hay comentarios: