2.26.2008

PRIMER DEBAT després de 15 anys


Hem tingut d’esperar 15 anys i estar en el govern els socialistes per emprendre novament els debats entre els dos líders que aspiren a governar Espanya. Els socialistes, tant Felipe González com José Luís Rodríguez Zapatero, veiem en els debats un valor afegit a la democràcia i un valor cultural i polític de la ciutadania. Valors que en aquesta legislatura el president ha exercit donant més joc polític a les càmeres (congrés de diputats i senat) responent preguntes en el senat, entre altres.

Avui, segons els sondejos i la majoria de la premsa, donen guanyador a Zapatero, encara que alguns, com El País, diuen que ha estat mínima la diferència.

El debat en sí ha reproduït el que han estat aquests 4 anys de legislatura amb fidelitat ja que la tensió i crispació venia de les intervencions de Rajoy que fins i tot es va atrevir a acusar a Zapatero de mentider amb temes de terrorisme i de seguretat, quan tots recordem les mentides i falsedats en els que ens tenien acostumats Zaplana i Acebes, que continuen sent els puntals del PP, ja que la dreta més Europea com Piqué i Gallardón han perdut dins el partit.

Ara haurem d’esperar el debat de la propera setmana que esperem trobar-hi més propostes de cara el futur.

La meva opinió coincideix ja que per arguments i raonaments ha estat així però em va semblar que el president va estar molt més rígid i incòmode que en altres ocasions. La meva opinió és que el format del debat era tant rígid i encotillat que era difícil trobar-s’hi còmode, i, pels que el seguíem des de casa, era també un disseny poc suggerent per no dir que cansava o avorria, i molt més, quan Rajoy es posava a llegir els papers que portava prèviament preparats.

No hay comentarios: