6.04.2006

REFERENDUM: 14 dies

En la festa de la ROSA de Ribes- Roquetes, aquest migdia hem intervingut l’alcalde Josep A. Blanco, l’ H.Conseller d’economia Antoni Castells i jo mateixa. A la pineda on es celebra la festa hi fa una fresca que contrasta amb la calor que fa tan bon punt surts de la pineda. L’anècdota ha succeït el moment d’intervenir el Conseller que ha marxat la connexió elèctrica i, després d’esperar una estona, ha decidit començar a ple pulmó, però sortosament tot s’ha arreglat i ha pogut continuar amb bones condicions demanant-nos la col•laboració de tots i totes pel referèndum de l’estatut, pel que els socialistes han estat els que més han treballat per arribar a acords, i per després poder guanyar les eleccions autonòmiques i les municipals.

La meva intervenció en línies generals ha seguit el text que adjunto:


Vull començar desmentint, el que alguns interessadament volen fer creure, que el treball per l’elaboració de l’Estatut de Catalunya ha impedit que el govern de la Generalitat treballés. FALS com a continuació us demostraré.

Jo, en canvi , us puc dir que les grans paraules, o la rumorologia, i les grans lleis, com hem de classificar l’Estatut, han ocultat la feina feta i els gran encerts dels dos anys de govern Catalanista i d’esquerres.

Comencem per l’ECONOMIA que és d’on es poden obtenir els diners necessaris per a millorar serveis i qualitat de vida de les persones.
En el 2004 es dona un canvi de tendència a l’economia catalana i segons les dades estadístiques del 2005 Catalunya és la CCAA que crea més llocs de treball i en la que es dona la taxa d’atur més baixa (un 6,1%) , de fet la taxa d’atur més baixa des de 1978.
També aquesta millora, juntament amb una més que millor gestió dels recursos econòmics, la podem apreciar en els PRESSUPOSTOS de la GENERALITAT.

Enguany, pressupost 2006, el 56,9% dels recursos es destina a despesa social, es a dir a polítiques socials que tenen com a màxim destinari els ciutadans i ciutadanes. Són diners perquè l’educació (4200 mestres i professors més), la salut (350 metges més), la seguretat (2400 mossos més) , funcionin millor. I, en aquest pressupost també hi ha més

No hay comentarios: